Voor wie?

Betoverend!
De Japanse markt is een betoverend dagje uit. Zoveel bijzondere gebruiksartikelen, kleding, drankjes en snuisterijen heb je nog nooit gezien! Alles is Japans of Oosters. Maar natuurlijk is er ook speelgoed, cadeau artikelen, hoogwaardige make-up, Japanse dranken, kun je er heerlijk eten en is er nog véél meer!

Echt lekker eten!
En als je dan nog niet helemaal bent ondergedompeld in de Japanse sferen, kom je buiten ook nog eens “TomoTaste” tegen! TomoTaste is een foodtruckfestival dat gratis toegankelijk is voor Japanse markt bezoekers. Hier proef je het echte Japan! Niet die nep all-you-can-eat sushi, maar Japanse lekkernijen zoals je het nog nooit geproeft hebt. Maar natuurlijk ook Japanse poffertjes, JapaDog (Japanse hotdog), diverse noodle gerechten, Japanse wijnen & bieren en nog tientallen andere zaken zijn er te eten! In de 2019 editie is de hoeveelheid foodkramen meer dan verdubbeld!

Voor de kinderen.
Wat begon als een gezellig en bijzonder dagje weg met vriendinnen is inmiddels uitgegroeid tot een uitje voor het hele gezin. Voor de heren zijn er Japanse auto’s, games en vechtsport demonstraties. Voor de kinderen zijn er diverse springkussens, grote glijbanen of heerlijk even zonder moeder wegdromen in de game area. Hier staan meer spelcomputers dan je ooit bij elkaar gezien hebt! Of sluit om 16:45u aan bij de give away, waarbij we diverse Japanse spulletjes op een ludieke manier weggeven aan het publiek.

Kind in buggy of kinderwagen = gratis toegang!

Shows.
Na al dat shoppen zin om even te zitten? Neem dan plaats bij een van de vele gratis toegankelijke shows. Er is heel veel te doen; bijzondere Japanse instrumenten, energieke festival dansers en zelfs een heuse Japanse metal-band! Maar ookJapanse streetdance en nog heel veel meer!

Organisatie
De Japanse markt wordt al sinds 2014 georganiseerd door stichting Tomocon. Dit is een stichting zonder winstoogmerk die als doel heeft om de Japanse cultuur in Nederland te promoten. Alle activiteiten, shows en parkeren zijn GRATIS! Het eten op TomoTaste is zeer betaalbaar en kost tussen de €2,- en €8,- per portie. Vorig jaar wisten ruim 9800 bezoekers ons te vinden. Nog nooit geweest? Treed binnen als vreemde en keer terug als vriend!